Geplaatst in Wis je dat?!

Bijgeloof!

Hoi,

Ik was net hard aan het bedenken waar ik deze blog over schrijven zou. 13-bijgeloofIk bladerde door wat bladeren en toen kwam ik een advertentie tegen over bijgeloof. Toen had ik het idee. In deze blog zal ik enkele bijgeloven bespreken.

  1. 13!
    Het bijgeloof rondom het ongeluksgetal dertien is terug te vinden in de oudheid. 12 was het getal van de perfectie. Maar het getal dat daar op volgt, 13, brengt ongeluk. Dat heeft de simpele reden omdat meer dan perfect niet kan.
    Veel dingen zijn op dit geloof afgestemd. Zo heeft een wolkenkrabber bijna nooit een dertiende verdieping. Hij gaat van de twaalfde vaak meteen over op verdieping veertien.
  2. Zwarte Kat!
    Volgens sommige volken stond de kat voor het vleesgeworden kwaad. Heksen en duivels zouden bijvoorbeeld de gedaante van een kat kunnen aannemen. Met die arme beestjes liep het dan vaak ook niet goed af.
  3. Hoefijzer!
    Een hoefijzer zou ook geluk brengen. Er zijn meerdere verklaringen voor. Hoefijzers hebben bijvoorbeeld de vorm van een halve maan. In veel culturen is dat het symbool van geluk. Als je een hoefijzer vindt moet je een wens uitspreken en hem dan over je linkerschouder gooien. Vervolgens moet je doorlopen zonder om te kijken.
    Ook wordt er gezegd dat je een hoefijzer nooit op zijn kop mag ophangen. Dan zou het geluk er uit lopen.
  4. Een spiegel breken!
    In de tijd van het Romeinse Rijk dachten ze dat wanneer je in de spiegel keek, dat je dan een weerspiegeling van je ziel zag. Wanneer je de spiegel dan zou breken, dan zou je je ziel beschadigen.

Zo dat waren er even vier. Wil je er meer weten? Internet staat vol met deze soms rare bijgeloven.

Marc-Jan

Bron:

10 Populairste Bijgeloven

Een gedachte over “Bijgeloof!

  1. Hoi Marc-Jan,
    Ik vind je blogs super! Lekker anders dan de standaard blogs.
    Tip: lees later je blog nog een keer over en verbeter zinnen die mooier zouden kunnen lopen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie