Geplaatst in Recensie

Wisselwerking -Bertina Mulder

Hoi,

Met een fantastische winactie van De Perfecte Buren won ik het boek Wisselwerking van Bertina Mulder. Gesigneerd en wel. Ik dacht: ‘Ik schrijf er gewoon een recensie over.’ Simpel weg omdat dat altijd leuk is voor de auteur.

De Cover
In de linkerhoek zie je een vinger met een houtskool krijtje bezig met een tekening. Dit staat voor één van de hoofdpersonen uit het verhaal. De rest van de cover is gevuld met een afbeelding van een met kinderkopjes betegeld plein waarop je een schaduw ziet van een drone met acht ‘armen’. Dit beeld staat voor de andere hoofdpersoon. Zelf vind ik de cover echt mooi. Het straalt een rustige en vertrouwde sfeer uit. De titel is mooi op de kaft geplaats.

Het verhaal 

De flaptekst
Sjoerd, een student journalistiek, organiseert voor zijn afstudeerproject een flashmob die geregistreerd wordt met de drone van zijn vriend Zom. Social media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op het plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten: hun zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk blijken ze meer met elkaar verbonden te zijn dan ze wisten.

Mijn mening
Wat Bertina Mulder erg goed heeft gedaan in dit boek is het samen laten komen van de twee (emotionele) verhalen van twee mensen uit verschillende generatie. Het boek is van bescheiden omvang en met de prettige schrijfstijl van Mulder had ik het boek zo uit. Goed lopende zinnen die hier en daar aanvoelen alsof je echte literatuur aan het lezen bent vind je zeker terug in dit boek. Er zijn enkele onderwerpen waar luchtig over wordt geschreven. Zoals de coming-out van Sjoerd. Prettig dat hier luchtig over geschreven wordt, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, er hang namelijk nog wel te vaak een taboe over denk ik. Je kan aan het verhaal en vormgeving duidelijk zien dat er veel moeite en tijd in is gestoken. Deze tijd en moeite komen zeker tot zijn recht in dit prachtige boek dat ik graag vijf sterren geef 🙂

Marc-Jan

Wissel Werking
★★★★★

Wisselwerking DEF-CoverVoor-Wisselwerking-194x300


Auteur: Bertina Mulder
Uitgeverij Paris Books
Pagina’s: 200
Paperback
€17,95

3 gedachten over “Wisselwerking -Bertina Mulder

  1. Wow, Marc-Jan, vijf sterren! Ik ben er ontzettend blij mee. Dat betekent dat ook jongeren mijn verhaal kunnen waarderen. Met dit boek wilde ik vooral uitdragen dat het niet om onze verschillen gaat, maar om dat wat ons verbindt.
    Bedankt dat je te tijd hebt genomen om een recensie te schrijven over Wisselwerking.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s