Geplaatst in Recensie

Het Patroon -Wessel de Valk

Hoi,

Ik kreeg van Futuro Uitgevers een exemplaar van Het Patroon ter recensie! Super bedankt.

De Cover
Onheilspellend! Dreigend! Een opkomende zon naast een begraafplaats. Ziet er spannen duit en zou ik zeker in de boekhandel ook even oppakken. Het Patroon als titel is duidelijk zichtbaar en goed te onderscheiden. Het rood in de naam van de auteur en in het genre vind ik erg mooi.

Het Verhaal

De flaptekst
De wijnhandelaar Osman Fissler denkt zijn verdwenen familie, na vijftien jaar, terug te zien in de immense shopping mall Mah Boon Krong in Bangkok (Thailand). Het weerzien is kort en mysterieus en Fissler blijft vol vragen achter.

De gebeurtenis staat niet op zichzelf. Ook Shaun Doran, een klasgenoot van zijn dochter Kirsten, blijkt rond dezelfde periode in rook te zijn opgegaan. Het is de start van een fascinerende, mysterieuze zoektocht die zich afspeelt in zes landen.

Al snel blijkt dat het heden en verleden niet alleen ondoorzichtig samenhangen, maar ook meerdere versies kennen. Wat is de waarheid? Wie is degene die hij zegt te zijn daadwerkelijk? Welke werkelijkheid is de echte?

Mijn mening

Met Het Patroon zet Wessel de Valk een sterke thriller neer. Ondanks dat het een onderwerp betreft waardoor veel mensen het boek in eerste instantie helemaal niet zouden oppakken, weet De Valk het boek een dosis spanning te geven waardoor het boek zeker de titel Thriller waard is. Het betreft hier het thema ‘reizen’. Van mensen die een talent hebben en daarmee van plek naar plek kunnen reizen. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt. Dit is zeker ook wel nodig, want er zijn best wat hoofdpersonen. Hier en daar is het verhaal een beetje onduidelijk omdat met het ‘reizen’ soms ingewikkelde en onduidelijke dingen gebeuren. Met een beetje geconcentreerd lezen is het echter prima te volgen. En de spanning mogen we zeker niet over het hoofd zien. Met moord, verdwijningen en geheime bijeenkomsten weet Wessel de Valk een prima decor te zetten voor een thriller. Het boek heeft een mooi formaat. Niet te dik, maar zeker ook niet te dun.

Ik geef Het Patroon 3 en een halve ster

Marc-Jan

Het Patroon
★★★1/2

Het Patroon 9200000072615597


Auteur: Wessel de Valk
Futuro Uitgevers
Vervolg op Bestemming onbekend
ca. 200 pagina’s
€18,95
Paperback
Thriller

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s