Geplaatst in Recensie

Bestemming Onbekend -Wessel de Valk

Hoi,
Ik begin met het bedanken van uitgeverij Futuro die mij opnieuw een recensie exemplaar schonk. Dit keer de Thriller ‘Bestemming Onbekend’ van Wessel de Valk. Eerder receseerde ik zijn boek ‘Het Patroon’ .

Cover

De cover is spannend en eenvoudig. De donkere weg laat duidelijk een bepaalde spanning zien. Een fijne cover om naar te kijken, dat is zeker!

Het verhaal

De flaptekst
Wanneer Iskander Bregt nietsvermoedend op het terras van Hotel Metropole in Brussel zit, wordt hij geconfronteerd met een huiveringwekkend, schel geluid. Als enige gast blijft hij op het terras zitten. Tot hij een in het zwart geklede man ontdekt, die er voor de explosie niet was geweest. Iskander besluit hem te volgen. Daarbij wordt hij onverwacht geholpen door een onbekende vrouw.
Enkele uren later wordt hij wakker in zijn eigen restaurant in Noord-Spanje. Gedurende acht dagen verschijnen en verdwijnen mensen door heel Europa, elkaar achtervolgend om achter de identiteit van de man in het zwart te komen. Wie is hij? Wie zijn de Reizigers? Welk rol speelt Iskander in deze even mysterieuze als gewelddadige reis?

Bestemming onbekend is een adembenemend verhaal, dat de lezer niet loslaat. Van de eerste tot de laatste pagina neemt Wessel de Valk zijn lezers mee in een fascinerende, nieuwe manier van reizen die zowel spannend als intrigerend is. Het maakt Bestemming onbekend tot een zeer toegankelijke pageturner.

Mijn mening
Bestemming onbekend leest fijn. Wie nog nooit een Wessel de Valk heeft gelezen moet een beetje inkomen in dit boek dat voor de meeste toch, net als zijn andere boek, een onderwerp aansnijdt waar menigeen nog nooit over gelezen heeft. Namelijk dat van het reizen. Het, ik zouden zeggen teleporteren van mensen.
De Valk weet een enorm spannend verhaal neer te zetten waarin gebeurtenissen uit de toekomst en het verleden, samen komen met die in het heden en daarop misschien wel grote invloed hebben. De personages zijn goed uitgewerkt. Je krijgt een goed plaatje van elk persoon, zo dat je al hun stappen begrijpt. Wessels schrijfstijl is fijn en mede daardoor lees je het boek in een redelijk tempo, zonder dat je het boek voor een langere tijd weglegt. Het was echter niet zo dat ik het boek in één keer uit moest lezen.
Ik geef Bestemming Onbekend vier sterren.

Marc-Jan

Bestemming Onbekend
★★★★

Bestemming Onbekend 9200000073154417


 

Auteur: Wessel de Valk
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Pagina’s: 192
€18,95
Paperback
Thriller

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s