Geplaatst in Recensie

De Strop Ploeg -Koen P.H. Romeijn

Hoi,

Ik kreeg van Futuro Uitgevers en Koen P.H. Romeijn zijn boek ‘De Stropploeg’ ter recensie opgestuurd, daarvoor mijn dank!

De flaptekst
Hoe voelt het om ergens niet te kunnen aarden? Wat doet het met iemand als hij vastgeroest zit op een plek die geenszins bevalt, en vanwaar ontsnappen onmogelijk lijkt? Hoe lang kan een mens dat volhouden voordat hij definitief breekt?

Voor de wispelturige Evan is deze frustratie dagelijkse kost. Als talentvolle robottechnicus in het welvarende, maar volledig geïsoleerde Nieuw Pangea lijken de kansen voor het oprapen te liggen. Maar het leven in de zwevende metropool heeft Evan nooit kunnen bekoren. De frustratie en afkeer groeien met de dag, en Nieuw Pangea gaat hem steeds meer tegenstaan.

Julius, zijn collega en tevens beste vriend, moet lijdzaam toezien hoe Evan zich in toenemende mate afzondert en afglijdt naar een doelloos bestaan waarin hij elk sprankje hoop of optimisme moedwillig lijkt te willen uitroeien. De avond voorafgaand aan hun indiensttreding bij de prestigieuze Strop Ploeg zijn beide mannen getuige van een bizar ongeval. Het blijkt het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen, en niet veel later, nadert Evans onvermijdelijk breekpunt.

Mijn mening
Voor mijn gevoel kwam het verhaal erg traag op gang. In het begin ervoer ik dit een beetje als saai, maar al snel besefte ik dat het enkel de spanning is die op gang komt. Romeijn is goed bezig geweest met de personages. Ze zijn goed uitgediept en ze leven als het ware echt voor de lezer. Over het algemeen bevallen futuristische boeken mij niet zo omdat het ingewikkelde pietpraat over technologie is, maar deze pietpraat komt in De Strop Ploeg maar weinig voor. En die keren is het niet eens heel erg ingewikkeld. Wat mij wel een beetje tegenviel waren de erg lange hoofdstukken. Ik snap waarom deze stukken worden gepakt voor een hoofdstuk, maar het nadeel van deze erg lange hoofdstukken (één van de hoofdstukken was zelfs 35 pagina’s) is dat je niet snel denkt: ik pak nog eens een hoofdstukje voor ik ga slapen.
Wat mij enorm blij maakte was de enorme snelle, goede, page turnende ontwikkeling die tegen het einde opgang kwam. Het hele boek door dacht ik: dit wordt maximaal drie sterren, maar toen begon ik te twijfelen.
Zoals de meeste wel van mij weten ben ik altijd enorm kritisch op het eind. En dit eind… daar werd ik enorm blij van. Ik stond hier bijna te glunderen en was verkocht.
4 sterren voor De Strop Ploeg.

Marc-Jan

De Strop Ploeg
★★★★

De Strop Ploeg     9200000057542624


 

Auteur: Koen P.H. Romeijn
Uitgever: Futuro Publishing
Pagina’s: 255
€17,95
paperback
Science Fiction

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s