Geplaatst in Columns

[Blogtour]Gefaald -Ellen Lina

Hoi,

Ik kreeg van auteur Ellen Lina en haar uitgever (Uitgeverij Ellessy) haar nieuwste boek Gefaald ter recensie voor de blogtour. Mijn grote dank daar voor. Ik had enorm veel zin in het lezen van dit boek en las het dan ook meteen toen ik het binnen kreeg. Vandaar dat ik deze recensie nu, ruim een maand voor ‘ie online gaat, al schrijf.

Over Ellen Lina
Ellen Lina werd in 1983 geboren in Arnhem. Na 3 jaar op Curaçao gewoond te hebben,
woont ze sinds 2016 weer in Huissen (Gelderland)

Samenvatting
De dertigjarige Vesper runt met haar ouders een bungalowpark op Texel,wanneer ze de charmante Stijn Daalhuizen en diens puberzoon Nick ontmoet. Na het overlijden van zijn moeder heeft Nick het moeilijk,en dat hij een goede band weet op te bouwen met Vesper is voor Stijn meer dan belangrijk.
Door de jaren heen is het voornamelijk Vesper die zich bezighoudt met Nick, Stijn is druk met zijn groeiende bedrijf. Ondanks de zorg en aandacht van Vesper, ontwikkelt Nick zich tot een problematische achttienjarige. Hij wordt van school gestuurd en zijn leven bestaat  uit drugs, foute vrienden en feesten.
Net wanneer hij Vesper beterschap heeft beloofd, dient zich een klus aan die hij niet kan laten liggen. Die nacht loopt het compleet uit de hand en de gevolgen voor het hele gezin zijn vanaf dat moment niet meer te overzien. Stijn en Vesper krijgen te maken met een groep levensgevaarlijke criminelen die nietsontziend hun leven binnendringen.
Het drama is compleet wanneer Vesper wordt herkend door een van hen. Haar verleden komt bovendrijven en dat blijkt heel anders te zijn dan Stijn en Nick hadden verwacht.
Weten Stijn en Vesper Nick te beschermen? Lukt het hen om elkaar te vertrouwen? Pas wanneer ze denken dat de rust is wedergekeerd ontvouwt zich een afschuwelijk scenario, dat alle relaties op scherp zet.

Mijn mening
Gefaald bevat veel verhalen. Het verhaal van Nick, het verhaal van Stijn en het verhaal van Vesper. Lina laat de verhalen geleidelijk in elkaar over gaan en samen komen. Ellen Lina heeft een rustige, luchtige schrijfstijl. Ze vertelde mij dat ze ‘niet literair, maar gewoon zoals het leven is’ schrijft. Daar kan ik mij wel in vinden.
Soms springt de auteur met een hoofdstuk terug in de tijd. Dit kan zo nu en dan voor wat verwarring zorgen, vooral omdat het niet staat aangegeven. Maar zodra je vertrouwd bent met de verhaallijnen uit het heden en uit het verleden, schakel je steeds zonder problemen over.
Plotwendingen te over in dit boek! Ze volgen elkaar in hard tempo op wat het boek spannend, interessant en tot een pageturner maakt.

Veel lezers bestempelen de boeken van Lina als ‘boeken voor vrouwen’. Daar wil ik het volgende over kwijt: ik ben iemand die zich hard maakt tegen genderlabels bij boeken. Tuurlijk zullen vrouwen bepaalde boeken leuker vinden dan mannen, maar het koppelen van genders aan boeken heeft als gevolg dat jongens het niet stoer vinden om dat ene boek te lezen etc. (Chicklit valt trouwens over te discussiëren 😉 )
Maar nee, Gefaald zal denk ik bij de leeftijd van 14 tot 100enverder in de smaak vallen, ongeacht wat je tussen je benen hebt!

Vier sterren voor Gefaald!

Marc-Jan van Dam

Gefaald 
★★★★

Gefaald9200000097153182


 

Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy
366 pagina’s
€20,50
Thriller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s