Geplaatst in Recensie

Kamer 305 -Yvonne Franssen

Hoi,

Van Futuro Uitgevers kreeg ik het boek ‘Kamer 305’ ter recensie. Officieel is het boek vandaag pas verschenen, maar ik had het voorrecht het alvast te mogen lezen. Mijn dank daarvoor is groot.

Achterflap
“Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine.

Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.”

In de literaire thriller ‘Kamer 305’ raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

Mijn mening
Eerder las ik van Yvonne Franssen al het boek Schaduwen. In dit boek ontdekte ik al dat Franssen goed kan schrijven. Beeldend ook. ‘Kamer 305’ is een ware pageturner. Het leest heerlijk en elk vrij moment dook ik even in de wereld van Martijn, Kim en Eva. Opnieuw verbaasde ik mij over het mooie taalgebruik van de auteur. Mooie zinnen wisselde elkaar af.
Franssen heeft besloten rigoureus te beginnen met ‘Kamer 305’. Meteen begint de spanning en de actie. Direct worden er vragen in ons brein losgepeuterd. De auteur test het hele boek door onze vaardigheden. Zien wij, als lezer, de verbanden? Hebben wij het door?
Even over de helft van het boek had ik door wie de dader is. Maar hierdoor werd het boek niet saai. Nee, juist niet. Franssen weet spanning in het verhaal te houden. Hoe loopt dit af? En Yvonne Franssen weet de spanning nog een stukje hoger op te voeren. Tegen het einde raken wij als lezer verrast door een spannende plotwending. Kunnen we iedereen nog wel vertrouwen?
De trouwe lezer van mijn blog weet dat ik altijd let op hoe een boek eindigt. Zeker bij een thriller. Ik kan niet anders concluderen dat Franssen met ‘Kamer 305’ een subliem einde heeft geschreven.

5 sterren voor ‘Kamer 305’

Marc-Jan

Kamer 305
★★★★★

Kamer 3059200000109467496


Auteur: Yvonne Franssen
Uitgever: Futuro Uitgeverij
220 pagina’s
€18,95
Literaire Thriller

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s