Geplaatst in Recensie

[BLOGTOUR] De Orde van de Poortwachters 2 -Oli Veyn

Hoi,

Van Godijn Publishing kreeg ik de mogelijkheid om het tweede deel in ‘De Orde van de Poortwachterstrilogie’ voor verschijning te lezen. Eerder las ik al het eerste deel. De recensie daarvan lees je hier.

Het verhaal
“Dissociatie” is het tweede deel in de serie De Orde van de poortwachters en het spannende, romantische vervolg op “Initiatie”.
In dit tweede deel raakt Nido nog dieper verstrikt in een web van macht, liefde en vriendschap.

Nido komt steeds meer te weten over de wrede wereld van de Orde en de verschillende dimensies als ze terugkeert naar Stonehenge. De gevaren en de problemen zijn alleen maar groter geworden en ze moet iets ondernemen om haar lot te veranderen. Terwijl Nido zich probeert staande te houden in een doolhof van politiek, religie en macht, komt alles wat ze lief heeft in gevaar. Ze moet keuzes maken om haar vrienden te beschermen, maar ze betaalt daarvoor een hoge prijs.
(godijnpublishing.nl)

Mijn mening
Meteen als je begint te lezen waan je je weer in de wereld van de Poortwachters. Oli verteld voor in het boek kort waar het eerste deel over ging dus ook als je deel één al geruime tijd geleden hebt gelezen, kun je zonder problemen beginnen in dit tweede deel. Erg fijn.
Oli’s schrijfstijl is fijn en maakt het boek tot een pageturner. Je vliegt door het verhaal en wil als het ware elk woord absorberen. Dit is haast nog meer dan in deel één.
Het verhaal gaat verder waar deel één stopte. De spanning waarmee deel één eindigde weet de auteur direct in het boek weer op te roepen. Goed gedaan. Niets is vervelender dan een trilogie waarbij elk boek weer inkomen is. Fijn is ook dat de spanning het hele boek aanwezig is. Nergens zijn saaie stukjes te vinden.
De romantische tint van het verhaal is leuk om te lezen. We zien de personages ontwikkelen. In de liefde, maar ook op andere gebieden. Zowel mentaal als fysiek.
In deel één kwamen er niet zoveel wezens terug uit de andere dimensies. Zo vroeg ik mij af of de Grover, zoals we die leerde kennen in het eerste deel, nog terug zou komen. Ik was blij verrast om in dit tweede deel veel verschillende wezens tegen te komen. Top!

5 sterren voor ‘De orde van de Poortwachters: Dissociatie’

Ik kijk uit naar het slot!

Marc-Jan

De Orde van de Poortwachters: Dissociatie 
★★★★★

De Orde van de Poortwachters: Dissociatie 9200000120736276.jpg


Deel 2 in de trilogie
Auteur: Oli Veyn
Uitgever: Godijn Publishing
Pagina’s: 385
€19,99
Paperback
Young Adult Urban Fantasy

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s