Geplaatst in Recensie, Winacties

De Veluwse verdwijning -Bertina Mulder + WINACTIE

Hoi,

Van de inmiddels bekende auteur Bertina Mulder ontving ik haar nieuwste boek ter recensie: ‘De Veluwse verdwijning’. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en dank haar dan ook voor het ontvangen van dit exemplaar.
Eerder las ik van Bertina Mulder Wisselwerking en De rode magneet.
Ik mag van Bertina ook een exemplaar weggeven! De winactie vind je onderaan de recensie.

Het verhaal
Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante. Het verhaal speelt zich af in het sfeervolle decor van het Veluwse landschap. 

Mijn mening
Bertina Mulder verrast ons opnieuw. Deze schrijfster weet mij elke keer weer te overtuigen van haar schrijftalent. Ze vertelde mij eens graag van alles uit te proberen. Haar gebied als schrijfster te willen uitbreiden. Daarom pakte ze bij elk boek dat ze tot nu toe schreef een ander genre. En tot nu toe blinkt ze in alle drie uit. Chapeau!

In ‘De Veluwse verdwijning’ laat Mulder zich weer van haar meest talige kant zien. Met haar mooie heldere schrijfstijl vol prachtige zinnen, beeldende taal en mooie woordkeus laat ze ons weer verdrinken in het door haar geschapen verhaal.

Er zit een fijne structuur in dit misdaadverhaal. We volgen het verhaal aan de hand van een tijdlijn. De data staat steeds boven de hoofdstukken aangegeven. Ook wisselt de auteur soms van perspectief in het boek. Teus, tante Almina en Babs. We kijken met hen drieën mee.

Het verhaal is wel echt een misdaadverhaal. Iemand die enorm veel spanning verwacht, zoals in een thriller, komt van een koude kermis thuis. Dat is echter aan henzelf te wijten, het woord ‘misdaadverhaal’ prijkt immers op de cover. Toch weet Mulder onze nieuwsgierigheid te wekken door enkele twisten in het plot. Zowel aan het begin als het midden en het einde van het verhaal. Er komen vragen op die -soms met wat uitstel- worden beantwoord.

Een misdaadverhaal eigen is de rol van de politie in het geheel. Een auteur moet in dat geval goed waken om niet in clichés te vallen. Zo zijn overhoringen van verdachten al snel cliché. Niet geheel onterecht, want de politie vraagt nu eenmaal vaak dezelfde dingen, op dezelfde toon. Toch kan dat storend werken. Hier en daar was dat ook dit boek het geval. Ondanks deze paar keer vind ik dat Mulder zich daar goed verre van heeft gehouden. Niet de klassieke ‘bad cop-good cop’ bijvoorbeeld.

Ik geef ‘De Veluwse verdwijning’ daarom ook 4 welverdiende sterren.

Marc-Jan

De Veluwse verdwijning
★★★★

Winactie
Van Bertina Mulder mag ik een exemplaar van ‘De Veluwse verdwijning’ weggeven. Super! Deze winactie is dan ook meteen een shoutout naar Bertina.

Wat je moet doen:
1. Volg @mj_perfecteburen en @bertinamulder op Instagram
2. Reageer onder mijn foto met waarom je dit boek graag wil winnen
3. Deel mijn foto in je verhaal
4. Tag zowel Bertina Mulder als mij in je verhaal bij die foto

De deadline:
Vrijdag 10 januari 2020. Je hebt dus een volle week!

De Veluwse verdwijning9200000119754653


Auteur: Bertina Mulder
Uitgeverij: Paris Books
Pagina’s: 252
€15,-
Paperback
Misdaadverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s