Geplaatst in Recensie

Schaduwen -Yvonne Franssen

Hoi!

Allereerst wil ik Futuro Uitgevers bedanken voor het recensie exemplaar dat ik van dit boek mocht ontvangen.

Samenvatting
Ellen Groenenboom wordt als veertienjarig meisje door een onbekende man verkracht. Als volwassen vrouw leidt ze samen met haar drie honden een teruggetrokken bestaan op een oude boerderij, weg van de bewoonde wereld.
Als ze op een dag een anonieme dreigmail ontvangt, concludeert ze dat er sprake moet zijn van spam.

Maar dan volgen er meer dreigmailtjes, en wordt een van haar honden tijdens een boswandeling door een wildvreemde doodgeschoten.
Als deze vreemdeling enkele dagen later zelf vermist blijkt te zijn, wordt Ellen bang. Bestaat er een samenhang tussen deze gebeurtenissen, en welke rol speelt Ellen zelf in het geheel?

In haar zoektocht naar de waarheid, stuit ze op geheimen uit haar eigen verleden, die haar leven veranderen in een ware hel. Wie kan ze nog vertrouwen, en wie is haar vijand? Zal ze een uitweg vinden uit deze nachtmerrie?

(bol.com)

Mijn mening
Op de cover staat met duidelijke letters onder de titel: literaire thriller. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar sceptisch over was. Naar mijn mening wordt het lebel ‘literair’ te snel op boeken geplakt. Dit heeft vaker nadelige gevolgen voor de auteur, dan voordelige. Vooral als debutant. Nu is Yvonne Franssen geen debutant, zeker niet in het Thrillergenre. En al snel tijdens het lezen kwam ik er dus ook achter dat die ‘literaire thriller’ niet voor niets op de cover was geplakt. Yvonne Franssen weet de lezer mateloos te boeien. Haar schrijfstijl is gemaakt voor Thrillers. De spanning wordt goed opgebouwd en Franssen gebuikt daarbij verschillende technieken.
Een veelgebruikte techniek, die Franssen ook toepast, is het verschaffen van informatie aan de lezer, die de personages niet weten. Anderzijds combineert de auteur dit moeiteloos met de tegenovergestelde techniek. De personages weten meer dan dat de lezer weet. Hiermee weet Yvonne Franssen een goede spanning te creëren.

Menigeen weet dat ik graag kritisch ben op het einde van een boek. Het plot van Schaduwen zit goed in elkaar. Op het eind volgen een paar plotwendingen die ik niet aan zag komen en waardoor ik verrast werd. In de positieve zin van het woord.
Ik vond echter dat de laatste alinea van het laatste hoofdstuk en de epiloog weg gelaten hadden mogen worden. Juist het punt waar ik dacht: ‘wat een perfect einde’, werd overschreden. Er kwam nog een laatste fragment, dat ik afbreuk vond doen aan het einde.

Ik geef Schaduwen 4 sterren.

Schaduwen
★★★★

Schaduwen 9200000089684471


 

Auteur: Yvonne Franssen
Uitgever: Futuro Uitgevers
217 pagina’s
€18,95
Literaire thriller

 

Een gedachte over “Schaduwen -Yvonne Franssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s