Geplaatst in Columns

De Orde van De Poortwachters 1 -Oli Veyn

Hoi,

ik kreeg van de Facebookgroep Kinderboeken (zeker leuk om daar eens een kijkje te nemen) de kans om Kinderboekenambassadeur te worden van het debuut van Oli Veyn: De Orde van De Poortwachters. Dit eerste deel van de serie werd uitgegeven door Godijn Publishing. Godijn en Kinderboeken, bedankt voor dit exemplaar.

Ondertitel
‘Waar sleutels machtiger zijn dan wapens’

Flaptekst
De Orde van de Poortwachters
Deel 1 Initiatie

Overal in de wereld staan poorten en erebogen.
Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?
Wat gaat er schuil achter deze poorten?
En is er iemand die de wacht houdt?
Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding, raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.

De sleutelwoorden van deze Young Adult Urban Fantasy roman zijn: liefde, onvoorwaardelijke vriendschap en transformatie.

Mijn mening
Wat een goed debuut heeft Oli met dit boek neergezet. Ik moest in het begin even inkomen, mede door dat de eerste 5 hoofdstukken zich afspelen op dezelfde plaats en voor mijn gevoel in dezelfde scene. Oli gebruikt korte hoofdstukken. Waar dit in het begin, zoals ik net zei, een beetje storend was, werd dit later een enorm fijn iets. Als een razende ging ik door het boek. In de eerste hoofdstukken wordt een Grover geïntroduceerd. Ik was lichtelijk teleurgesteld te ontdekken dat deze personages in het boek verder niet terug kwamen. Ik hoop dan ook dat Oli deze personages zeker in een ander deel laat terugkomen.
In een goed tempo verteld Veyn het verhaal waardoor je helder krijgt wat en wie De Orde zijn en waarom deze überhaupt bestaat. De personages zijn goed uitgediept. Jij merkt de pijn en het verdriet en komt dingen te weten over hun achtergrond. Ik had graag nog gelezen hoe er in Nederland op haar verdwijning zou zijn gereageerd door haar ouders. Denken die dat ze dood is? Of zijn ze druk aan het zoeken?

Op deze paar puntjes na wil ik Oli vooral heel erg complimenteren met dit prachtige boek, met deze prachtige cover! Wauw!

Deze Kinderboekenambassadeur geeft De Orde van De Poortwachters 4 sterren.

Marc-Jan

De Orde van De Poortwachters  
★★★★

 

De Orde van De Poortwachters 9200000084995577


 

Auteur: Oli Veyn
Uitgever: Godijn Publishing
Pagina’s: 380
€19,95
Paperback
Young Adult Urban Fantasy

Een gedachte over “De Orde van De Poortwachters 1 -Oli Veyn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s